luni, 31 ianuarie 2011

CARE CREZI CA E CULOAREA CARE TE CARACTERIZEAZA?

      Tot ce ne inconjoara are o culoare , un parfum sau un sunet.Am fost tentati deseori sa ne intrebam care e culoarea care ni s-ar potrivi...si nu am gasit intodeauna raspunsul sau daca l-am gasit nu am fost intodeauna multumiti de el.Se stie ca fiecariei cersoane i se portivesc anumite culori , si asta deoarece fiecare culoatre potenteaza cate un tip de personalitate.Iata cateva dintre semnificatiile culorilor.


Rosu- scoate in evidenta sensibilitatie observatorului , fiind deci o culoare foarte puternica.De aceea rosul capteaza foarte tare atentia.In acest caz se recomanda ca persoanele care opteaza pentru o imracaminte de aceasta culoare sa fie stapan pe sine si nu prea timide.Totodata , rosul este si culoarea pasiunii , insa el nu trebuie folosit in exces.
   Rosu are un efect stimulator general , provoaca , incinta in actiune , indeosebi in plan pshisomotor , simultan inectual . Este o culoare specifica timpuli activ.
   Rosu simbolizeaza caldura , foc , pasiune , entuziasm si agresiune.El poate mari presiunea sangelui si ritmul respiratiei.Are efectul de a stimula oamenii sa ia decizii in mod rapid si creste sperantele.
   Studiile efectuate in mai multe inchisori au aratat ca atunci cand celulele prizonierilor sunt vopsite in roz , atitudinea agresiva de diminueaza vizibil , dar efectul insa nu este durabil.O expunere mai indelungata la aceasta culoare duce in final la o explozie de violenta.De asemenea spune ca rozul decolorat , este culoarea care marcheaza cel mai bine inceputul marii dezvoltari intelecutuale , fiind totodata si cea mai potrivita culoare in domeniul investitiilor.




Verdele- este o culoare excelenta pentru realizari financiare , fiind deci culoarea castigului financiar.Verdele are totodata si un Se spune ca persoana care-l poarta e inclinata si si ia initiative , efect de liniste , buna dispozitie , relaxare , meditatie , echilibru , siguranta.El fasciliteaza  deconectarea nervoasa.Caracterizeaza timpus pasiv , defenziv , autonom , retinut.Exprima concentrare , siguranta , introspectie.
     Important de stiut este faptul ca verdele este culoarea potrivita hainelor ce trebuie imbracate atunci cand mergeti sa dati un interviu de angajare.
     Verdele este totodata si culoarea sperantei , fiind o culoare foarte potrivita spre a fi utilizata la zugravirea dormitoarelor.
      Se spune ca verdele inchis este culoarea care indica o concentrare puternica , dar care dureaza doar un moment. 




 Albastrul-este o culoare linistitoare , fiind culoarea intelectualului.Este si simbolul unei iubiri ascunse.
         Aceasta culoare favorizeaza dezvoltarea proceselor de inhibitie si de incetinire a ritmului activitatii; indeamna la calm si revenire , concentrare si liniste interioara , seriozitate , meditatie . In exces , conduce spre depresie.Se caracterizeaza prin profunzimea trailior si sentimentelor.Caracteristica pentru timpul pasiv , senzitiv  si perceptiv.
   Albastrul simpul- marcheaza inceputul contactului spiritual.
   Albastrul deschis-sugereaza setea de cunoastere , dar si nevoia de odihna si relaxare.
   Albastrul electric-este culoarea care se potriveşte unei persoane care e mulţumită cu nivelul său existent de cunoaştere sau doreşte realizări intelectuale mai înalte. Această culoare este foarte bună pentru oratori căci atrage publicul. Este totodată şi o culoare potrivită pentru un om disponibil întotdeauna şi mai ales atunci când este nevoie.  
     Albastrul pulverizat-este culoarea potrivită pentru un visător, pentru artistul creator, arareori preocupat de lucruri materiale.
      Albastrul inchis-se potriveşte mai mult persoanelor care nu sunt satisfăcute de acţiunile altora.
   
Deseori albastrul se foloseşte ca o culoare neutră, pentru a produce îmbinarea mai multor culori. 



 Galbenul-este o culoare benefică, iar în combinaţie cu albul pur se obţine galben pal. Este totodată şi culoarea geloziei. Se ştie că această culoare stimulează si intreţine starea de vigilenţă, sporeşte capacitatea de mobilizare si concentrare a atenţiei, predispune la comunicativitate; dă senzaţia de caldură şi de intimitate. Galbenul este culoarea caracteristică tipului activ, expansiv, investigativ si cu un nivel ridicat de aspiraţie. Privită mult timp, da senzaţia de oboseală, dar în tonuri palide este suportabilă.




Violetul-este culoarea legată de paranormal, dar este şi o culoare a suferinţei. Are un efect stimulator, neliniştitor si descurajator, dând senzatia de gravitate. Semnificaţia psihologică este de tristeţe, melancolie. 



Albul- semnifică vindecare, purificare, nou, neatins, calm. Albul este culoare purităţii. Totodată, albul sugerează şi sinceritatea. Are : efecte de expansivitate, uşurinţă, suavitate, robusteţe, puritate, raceală; exprimă pace, impacare, liniste, inocenta, curatenie, sobrietate.
Utilizarea eficientă a culorilor in procesul de design al paginilor pentru Internet are urmatoarele influente:
· sporeste gradul de receptivitate, inţelegere si asimilare a cunoştinţelor de către cei ce vizualizează paginile;
· creează o stare de confort psihic, înviorare şi bună dispoziţie;
· sporeşte calitatea şi randamentul muncii intelectuale;
· asigură diminuarea oboselii intelectuale si deconectarea nervoasă;
· facilitează percepţia vizuală, concentrarea atenţiei si memorarea;
· influenţează pozitiv starea celor ce va lecturează paginile Web



Negrul-este o culoare care sugerează confuzie, nehotărâre, durere, despărţire. Această culoare are o vibraţie negativă. Ea are efecte psihologice de nelinişte, reţinere, depresie, introversie; impresie de adâncime, greutate; are o semnificaţie psihoa-fectiva de tristeţe, sfarşit, singurătate, despărţire, doliu. Poate fi utilizată ca element de delimitare, contrast sau fond pentru celelalte culori. 

 
 Movul- este culoarea indiferenţei.

Griul-este culoarea specifică bancherilor, finanţiştilor şi celor din domeniul asigurărilor, fiind culoarea care sugerează sprijin financiar şi putere. De aceea atunci când mergeţi la bancă pentru a contracta un credit(împrumut bancar) este indicat să îmbrăcaţi haine de culoare gri, maro, albastru şi albastru închis. 

 Maroul-este culoarea care înfrânge extravaganţa. În unele cazuri, această culoare creează o senzaţie de tensiune. Totodată maroul este culoarea pământului si pădurii. Este solid, de încredere si ajută la creerea unei atmosfere neutre, confortabile si primitoare. Este culoarea care comunică sinceritate, putere, maturitate.

Auriul-este culoarea perfecţiunii spirituale, culoarea sfinţeniei. Pentru a înţelege mai bine semnificaţia acestei culori este de ajuns să ne gândim la icoane.

 Orange(portocaliu)-este culoarea care îndemnă la un puternic simţământ matern, la nevoia de a oferi protecţie, fiind culoarea fericirii. Totodată, această culoare are un efect stimulator emotiv,dă senzatie de apropiere. Este o culoare sociabilă, mai activă decat galbenul, care lasă impresia de optimism, veselie, însă pe suprafete intinse poate fi iritant. 




  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu